Докато сме на път из далечни дестинации и се намираме в

...
Докато сме на път из далечни дестинации и се намираме в
Коментари Харесай

Как да се впишете в дрескода на различните градове по света

Докато сме на път из далечни дестинации и се намираме в атмосферата на новото място, по-скоро не желаеме да се отличаваме като екскурзиант. Ако не с непрекъснатото снимане, то най-малко с облеклата, които носим. Но стилните трендове варират от град на град. Това прави по-трудна задачата да подберем универсално облекло, което да ни слее със средата. 

За да избегнем неуместните фешън инциденти, екипът на Business Insider е съставил къс лист с описания на най-характерните стилове на обличане в някои градове по света. От хладните, ежедневни ансамбли на Копенхаген до шикозните, събиращи погледите облекла из Флоренция, този лист ще ви помогне да се впишете измежду околните като локален.

Амстердам, Холандия

Клиновете са неизменима част от облеклото на дамите в Амстердам. Плътните клинове, които приключват на глезена, се носят под рокли, поли, и даже къси панталони. Добавете спортни маратонки в ярки цветове, а през зимата изберете равни обувки. За от горната страна може да помислите за връхна дреха в плътен цвят с цип и качулка, а за през нощта - блейзър с дънки. Добре да се уверите също, че носите най-малко една водоустойчива дреха, имайки предвид непредсказуемото време.

Бейрут, Ливан

Жените се обличат с рокли или дълги туники, прави поли и ярки аксесоари. Големите, ярки шалове, блестящите гривни и неоновите чанти са метод на изложение. На по-специални събития се носят надиплени рокли. Мъжете избират да носят на работа костюми в тъмносиньо или черно, само че постоянно могат да се видят и с дизайнерски колани и мокасини.

Берлин, Германия

Берлин е нехаен, когато става въпрос за дрескод. През лятото повечето хора излизат по къси панталони и джапанки. Дори и бизнес културата има наклонност да бъде свободна, тъй че рядко ще видите хора в костюми. През топлите месеци дамите са склонни да носят дънки със свободни блузи в бяло, бежово и цитрусови тонове. Тънко яке, или памучен блейзър, е подобаващият вид за по-хладното време. Избягвайте късите панталони в цвят каки, тъй като германците нормално не носят такива бермуди. Зимите са студени и местните поданици носят топли, стилни пуловери, шапки и ръкавици.

Брюксел, Белгия

Дънки там обикновено се съчетават със светли тениски през лятото и по-дебели ризи с дълъг ръкав или жилетки през зимата. Времето може фрапантно да се промени в един ден, тъй че е добре да има няколко пласта облекла. Тъй като множеството от улиците са калдъръмени, комфортните ниски обувки са за предпочитане пред токчетата. Бележка: Ако сте на посещаване в обществен басейн, се чака мъжете да носят бански, а не къси панталони.

Буенос Айрес, Аржентина

Стилът в Буенос Айрес е свободен. Дънките са любимец за по-хладното време. Бежовите памучни панталони са страхотни за топлото време. Жените нормално носят рокли или поли със сандали или еспадрили. Трябва да избягвате торбестите облекла и къси панталони.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР